Kransekagekonfekt                           Andre kager        Galleri

125 g mandler
75 g flormelis
½ vaniljestang
1 spsk. abrikosmarmelade eller orangemarmelade
½-1 æggehvide
lidt mel
1 æggeblomme
1. Smut mandlerne. Kværn dem fint med sukker og vaniljekorn/vaniljesukker i blender. Uden blender skal man bruge mandelkværn og blande med sukker og vanilje bagefter.

2. Rør abrikosmarmelade i og så meget æggehvide, at massen hænger sammen i en tyk pasta.

3. Drys lidt mel på bordet og skrab massen ud på melet. Drys lidt mel på massen og tril den til en pølse. Del pølsen i 20 stykker. Tril dem til kugler med mel på hænderne. Sæt dem på bagepapir på en plade og tryk dem lidt flade. Pensl dem med æggeblomme rørt ud med 1-2 spsk. vand. Tryk en fordybning i midten og bag dem ved 180° i ca. 10 min. øverst i ovnen, til de er gyldne på toppen og i bunden. Tag dem ud af ovnen og læg ca. ½ tsk. abrikosmarmelade i fordybningen

Fundet i Politikens nye bagebog