Mokkasoufflé                                                                           Andre kager                   Galleri

3 spsk sukker
40 g smør
2 spsk mel
ca. 1¾ dl sødmælk
1½ spsk Nescafépulver
100 g god mørk chokolade
4 delte æg
flormelis til pynt
Forvarm ovnen til 180°. Kom et dobbelt lag bagepapir rundt om en souffleform, så det danner en krave 3cm over formens kant og sæt det sammen med papirclips. Pensl med olie eller smør, drys i spsk sukker i formen og vend den rundt, sådan at sukkeret fordeles over bund og sider. Ryst det overflødige sukker ud.

Smelt smørret i en gryde, tilsæt mel og rør over svag varme i 2 min., indtil det er let gyldent. Tilsæt gradvist mælken og rør blandingen glat. Rør videre over jævn varme, indtil blandingen kommer i kog og bliver tyk. Lad den koge videre et minut og tag den så fra varmen. Hæld den i en stor skål.

Opløs kaffepulveret i 1 spsk varmt vand, kom det i mælken sammen med resten af sukkeret, den smeltede chokolade og æggeblommerne. Pisk det jævnt.

Pisk æggehviderne stive og vend lidt i chokoladeblandingen for at gøre den lettere. Vend forsigtigt resten af hviderne i , kom blandingen i formen og bag den i 40 min, indtil den er godt hævet. Fjern papirkraven, drys flormelis over og server straks!

Fundet i "Den store Dessertbog"