LIKØRKAFFE CHEESECAKE

                                

150 g ingefærsmåkager, knust
80 g malede hasselnødder
100 smeltet smør
400 g blød flødeost, rørt
60 g sukker
3 æg
6 tsk mel
1¼ dl piskefløde
¾ dl Kahlua, Tia Maria eller Bailey´s
375 g sukker
1 tsk Nescafépulver
100 g hele ristede hasselnødder
3¼ dl piskefløde
 
Smør en 20 cm springform og kom bagepapir u bunden. Bland kiks, hasselnødder og smør og pres halvdelen fast i bunden af formen og resten op ad siderne. Sæt formen i køler i 15 min.

Forvarm ovnen til 180°. Pisk flødeost og sukker glat med elpisker. Tilsæt æggene et ad gangen og pisk godt hver gang. Bland mel og fløde og pisk det i osteblandingen. Rør likøren i. Hæld fyldet i formen og bag den ca. 40-50 min indtil den er næsten fast. Sæt den i køler nogle timer.

Til pynten blandes sukker i en gryde med 1½ dl vand. Rør over svag varme indtil sukkeret er opløst. Det må ikke koge. led det simre 10-12 min. indtil det er gyldent. Tag lagen fra varmen og rør kaffen i. Dyp nødderne en ad gangen i karamellen (brug 2 skeer) og læg dem på letsmurt folie. Lad dem blive kolde. Pisk fløden stiv. Tag kagen ud af formen og fordel flødeskum, karameliserede nødder måske lidt karameltråde over.