AMERIKANSK BROWNIE

                                

Kage: 
5 dl hvedemel 
5 dl melis
1 tsk salt   
1 spsk vanilie 
2½ dl vand 
220 g margarine
5 spsk cacao
 2 æg
1¼ dl kærnemælk
1 tsk natron
Snask:
110 g margarine
5 spsk mælk
4 spsk cacao
1 tsk vanilie
500 g flormelis
 
Mel, sukker, salt og vanilie blandes sammen i en skål og vand, margarine og cacao koges sammen. Æggene piskes med kærnemælk og natron og blandes med melet. Bland forsigtigt lidt efter lidt det kogende i og hæld kagen i en bradepande og bag den i 20-25 minutter ved 220°. Kog snasket sammen og hæld det over den varme kage når den tages ud af ovnen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Portvinskage Tilbage
75 g valnødder
1 dl portvin
100 g smør
100 g sukker
2 æg
125 g mel
1 tsk bagepulver
50 g mørk chokolade
1 dl portvin
21/2 dl piskefløde
1 marcipanplade (færdigkøbt)
Nødderne lægges i blød i portvin i 30 min. Rør smør og sukker blødt og tilsæt æggene, et ad gangen. Bland mel og bagepulver og vend det i dejen. Vend også nødder og hakket chokolade i dejen. Bag den i en velsmurt bageform i ca. 30 min. Lad kagen køle helt af. Vend den ud på et fad og hæld den anden dl portvin ud over den. Pisk fløden til en stiv skum, som smøres på kagen. Dæk med marcipanpladen

 

Fundet på "appetit.dk"