ÆBLE TRANEBÆRTÆRTE

                                

6 mellemstore æbler, skrællede udkernede og skivede
5 dl friske eller frosne tranebær
2 ½ dl sukker
1 tsk revet appelsinskal
½ tsk stødt ingefær

Smuldre dej:
½ dl mel
½ dl havregryn
½ dl farin
2 spsk finthakkede valnødder
¼ tsk stødt ingefær
¼ tsk stødt muskat
3 spsk smør eller margarine
1 spsk honning

 

 
 
Sæt ovnen på 200 grader.  

Bland mel, havregryn, farin, valnødder, ingefær og muskat i en skål. Bland godt. Rør smør og honning i melblandingen ved hjælp af en gaffel eller en mørdejs-blander til det bliver en smuldredej. Stil til side.  

Bland æbler, tranebær, sukker, appelsinskal og ingefær i en skål. Læg blandingen i et ovnfast fad med bagepapir og drys smuldredejen over. Bag i ovnen til dejen er gylden og æblerne møre, 30-40 min. Lad det svale let og servér i portionsglas eller på tallerken.

Prøv at servere desserten med denne delikate creme: light philadelphiaost, eller anden light cream cheese, røres ud med et par spiseskefulde ahornsirup. Bland hakkede pecannødder eller valnødder i og nyd!