2 citroner | |
1 appelsin | |
75+125 g sukker | |
5 æg | |
100 g mandler | |
100 g hvedemel | |
1 tsk bagepulver | |
1 citron og 1 appelsin | |
150-200 g flormelis | |
Vask
citrusfrugterne og skær dem i både. Fjern kerner og blend dem med 75 g
sukker til puré i en foodprocessor. Pisk æggene luftige og tilsæt
sukker. Pisk videre til det er en meget luftig creme. Hak mandlerne
meget fint - gerne i foodprocessor - og bland dem med mel og bagepulver.
Vend citruspuré og mandelmel i æggemassen og fyld dem i en smurt
springform. Bag kagen midt i ovnen ved 175° i 45-60 min. Prøv med en
kødnål om kagen er færdig. Lad kagen afkøle 10 inden springformen
åbnes.
Rør glasur af fintrevet citrusskal, et par skefulde citrussaft og sigtet flormelis. Fordel glasuren over kagen og lad det stivne. Pynt evt. med strimlede citrusskaller kogt møre i sukkerlage. |
Fundet i "Hjemmet"