Dobbelt bagte mandelkager Julekager Galleri
125 g smuttede mandler | |
1 stang vanille | |
150 g sukker | |
75 g smør | |
2 æg | |
325 g hvedemel | |
1 tsk. bagepulver | |
½ tsk. salt | |
¼ stødt muskat | |
1 appelsin el. citron | |
Bred mandlerne
ud på en bageplade og bag dem i ovnen ved 175° i ca. 8 min. til de er
gyldne. Flæk vanillestangen, skrab marven ud og mos det i sukkeret.
Tilsæt smør og pisk det cremet. Pisk æggen i 1 ad gangen. Bland alle
de tørre ingredienser og rør dem i dejen sammen med fintrevet
appelsin- el. citronskal. Hak mandlerne meget groft og vend dem i dejen.
Del dejen i 4 stykker og tril dem til pølser ca. 2 cm tykke og 25 cm
lange. Tryk dem lidt flade og læg dem på en bageplade med bagepapir.
Sæt pladen øverst i ovnen ved 175 ° i ca. 25 min.
Tag stængerne ud og lad dem afkøle i 5 min. Skær dem i skiver lidt på skrå, ca. 1 cm tykke. Læg skiverne på bageplader med bagepapir og bag dem igen ca. 10 min. Lad dem afkøle på en rist, før de pakkes i kagedåser. |
Fundet i "Hjemmet"