Dobbelt bagte mandelkager      Julekager   Galleri

125 g smuttede mandler
1 stang vanille
150 g sukker
75 g smør
2 æg
325 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
½ tsk. salt
¼ stødt muskat
1 appelsin el. citron
Bred mandlerne ud på en bageplade og bag dem i ovnen ved 175° i ca. 8 min. til de er gyldne. Flæk vanillestangen, skrab marven ud og mos det i sukkeret. Tilsæt smør og pisk det cremet. Pisk æggen i 1 ad gangen. Bland alle de tørre ingredienser og rør dem i dejen sammen med fintrevet appelsin- el. citronskal. Hak mandlerne meget groft og vend dem i dejen. Del dejen i 4 stykker og tril dem til pølser ca. 2 cm tykke og 25 cm lange. Tryk dem lidt flade og læg dem på en bageplade med bagepapir. Sæt pladen øverst i ovnen ved 175 ° i ca. 25 min.

Tag stængerne ud og lad dem afkøle i 5 min. Skær dem i skiver lidt på skrå, ca. 1 cm tykke. Læg skiverne på bageplader med bagepapir og bag dem igen ca. 10 min. Lad dem afkøle på en rist, før de pakkes i kagedåser.

Fundet i "Hjemmet"