Julekys                                     Tilbage

 

Mørdej
175 g smør
250 g hvedemel (ca. 4 1/2 dl)
75 g florsukker (ca. 1 1/2 dl)
2 æggeblommer (str. store)

Marengsmasse
3 æggehvider (str. store)
125 g sukker (ca. 1 1/2 dl)
150 g kokosmel (ca. 4 1/4 dl)

Bagetid: Ca. 8 min. ved 200°

Mørdej: Smørret smuldres i melet, hvorefter dejen æltes let sammen med florsukker og æggeblommer. Afkøles og rulles meget tyndt ud. Udstikkes i runde kager (ca. 4 cm i diameter), som sættes på en plade.

Marengsmasse: Æggehviderne piskes stive, halvdelen af sukkeret kommes i og der piskes kraftigt et øjeblik, hvorefter resten af sukkeret og kokosmel vendes forsigtigt i. Marengsmassen sættes med et par teskeer i små toppe på kagerne, der bages øverst i ovnen.