Fragilitélagkage

Tilbage

Bunde: Creme:
100 g hasselnøddekerner 250 g smør
1 ¼ dl æggehvide 250 g flormelis
200 g flormelis 4 æggeblommer
2 spsk kakao
Pynt: 1 spsk frysetørret kaffe
Sigtet flormelis
evt. marcipanfigurer

Læg nøddekernerne på en bageplade og rist dem i ovnen ved 200° i 2-3 min. Tag dem ud og gnid skallerne af. Hak dem mellemfint. Pisk æggehviden meget stiv. Pisk de 100 g af flormelisen i. Bland de resterende 100 g sigtet flormelis med nødderne og vend det forsigtigt i marengsmassen. Bred dejen ud på en bageplade belagt med bagepapir. Der skal være til 3 bunde på hver 23 cm i diameter. Bag 2 bunde på en gang, så dejen bliver bagt så hurtigt som muligt. Stil pladen på næstnederste rille i ovnen ved 200°. Efter 2 min. skrues ned til 150° og bundene bages yderligere 12-15 min.

Creme: Rør smørret godt sammen. Tilsæt æggeblommer og flormelis. Pisk det godt sammen. Stil skålen over vandbad og pisk til cremen er let og luftig. Kom kakao og kaffe i og smag til.

Stil skålen i en større skål med koldt vand, så skålen straks bliver kold. Fordel 1/3 creme på en af bundene, læg en til over med 1/3 creme, så den sidste og det sidste creme aller øverst. Sigt flormelis over og pynt evt. med marcipan.