Chokoladelagkage Tilbage
1 pakke lagkagebunde
100 g mørk chokolade
3 æggeblommer Glasur:
¼ l piskefløde 150 g mørk chokoalde
1-2 bananer 1 dl piskefløde
Smelt chokolade til fyldet over vandbad. Pisk fløden til skum. Når chokoladen er smeltet og let afkølet (må ikke stivne igen) røres/piskes æggeblommerne i, og til sidst vendes fløden i chokolade-æggemassen.

Halvdelen af chokolademassen hældes over den ene bund og dækkes med nummer to, der overhældes med resten af chokolademassen og bananerne skåret i små stykker. Den sidste bund lægges over.

Til glasuren varmes chokolade og fløde op til kogepunktet ved stadig omrøring. Når det lige har kogt, afkøles det, inden det fordeles over lagkagen. Lagkagen stilles herefter køligt til den skal serveres.

 

Fundet på Augustenborgs opskriftsamling