Forårslagkage Tilbage
3 æggehvider
175 g sukker
5 dl piskefløde
kaffeekstrakt
1 kop meget stærk kaffe, evt Nescafé
1 kop flormelis
Marengsbunde:

Hviderne piskes meget stive og halvdelen af sukkeret piskes i. Vend forsigtigt resten af sukkeret i. Heraf laves 2 marengsbunde. Tegn 2 cirkler efter en tallerken på et stykke bagepapir og bred marengsdejen ud. Bages på ovnens midterstilling ved 140°. Når den begynder at gyldne, dæmpes varmen til 100° til den er sprød og slipper papiret.

Cremefyld:

Piskefløden piskes tilpas stiv og smages til med kaffeekstrakt og evt. mere NesCafé.

Kaffeekstrakt:

Flormelisen kommes på en pande og varmes til den er gylden, kaffen kommes i og koges ind til en masse. Massen kan opbevares i køleskab på et glas. Massen kan også laves af 3 spsk karamelsovs, 3 tsk NesCafé og 2 tsk vand.

4/5 af den færdige cremefyld fordeles jævnt på den ene marengsbund. Den sidste marengsbund lægges ovenpå og den sidste 1/5 af cremen fordeles ovenpå, hvorefter den pyntes med chokoladeflakes.

 

Fundet på "Birthes Madside".