Othellolagkage Tilbage
3 lagkagebunde
Creme:
3 blade husblas
2 æggeblommer
1 spsk sukker
1 spsk maizena
¼ l mælk
½ stang vanille
2 dl piskefløde
100 g makroner
Pynt:
75 - 100 g overtrækschokolade
125 g marcipan
Husblasen lægges i blød i koldt vand. Æggeblommer, sukker, maizena og mælk piskes sammen i en gryde. Vanillestangen flækkes, kornene skrabes ud og kommes i æggemassen sammen med stangen. Cremen bringes i kog under piskning og tages straks af varmen. Vandet vrides af husblasen og den røres i den varme creme. Cremen afkøles til den er halvstiv og vanillestangen tages op. Fløden piskes stiv og vendes i cremen. Chokoladen smeltes og smøres på den ene lagkagebund. Lagkagen lægges sammen: 1. bund, 1/3 creme, makroner, 1/3 creme, 2. bund, 1/3 creme og øverst chokoladebunden. Marcipanen udrulles mellem 2 stykker bagepapir til en lang strimmel som lægges rundt om lagkagen. trækker 3 -4 timer i køleskab eller til næste dag.

 

Fundet på "Birthes Madside".