BRUNSVIGER PÅ ½ TIME

                                

Dej:
50 g gær
2 spsk sukker
2½ dl fingervarmt vand
1 æg
½ tsk salt
½ dl olie (neutral smag)
500 g hvedemel
 
Snask:
175 g smør
300 g brun farin
 
Forvarm ovnen til 200 grader. Laves i en stor mikro-ovnsskål med låg.

Gær røres blødt med sukker indtil det er flydende. Tilsæt resten af ingredienserne og rør sammen med elpisker med dejkroge. Når dejen er helt samlet sættes låget på skålen og sættes i mikroovnen i 5 min. ved laveste effekt. Herefter hviler dejen uden at lågen åbnes. Giv dejen 5 ved laveste effekt igen.

I ventetiden smeltes smør og farin i lille gryde- tag dog lidt farin fra til at drysse over tilsidst.

Kom olie på hænderne og tryk dejen ud i en form beklædt med bagepapir. Lav en masse fordybninger i dejen med fingerspidserne. Hæld farinblandingen over dejen og drys med det resterende farin.

Bages i ca. 20 min (eller indtil man kan dufte den)