HONNINGKAGE

                                

Kage:
1 dl sirup el. honning
75 g margarine
75 g puddersukker
1½ dl kærnemælk 
1 æg
250 g hvedemel
1 tsk natron
1 tsk kanel
1 tsk stødt nellike
 
Smørcreme: 
125 g smør
125 g sigtet flormelis
1 æggeblomme
1 tsk vaniliesukker
 
 
Honning eller sirup samt margarine og puddersukker varmes sammen til det er smeltet. Massen afkøles til den er håndvarm. Kærnemælk røres i lidt efter lidt og derefter æggene - et ad gangen. Mel, natron, og krydderier blandes og kommes i dejen, der kommes i en aflang form. Bages i 55 min. ved 165°.

Smørret til cremen røres blødt og sukker drysses i. Tilsæt æggeblomme og vanilie. Hvis den skiller - rør den sammen igen med 2 spsk lun olie.

Kagen flækkes kold og lægges sammen med smørcreme og betrækkes eventuelt med chokoladeglasur.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Honningkage Tilbage