PÅSKELILJEKAGE

                                

Kage:
2½ dl mel
2 dl sukker
12 æggehvider ( 3¾ dl)
1½ spsk husblaspulver
¼ tsk salt
1¾ dl sukker
6 æggeblommer
1½ tsk vanilie
½ tsk mandelessens
Glasur:
2½ dl flormelis
½ tsk revet citronskal
1 tsk citronsaft
2 spsk mælk
gul frugtfarve
 
 
Forvarm ovnen til 175°.

Bland mel med 2 dl sukker. Stil tilside

I en anden skål piskes æggeblommerne til de er citronfarvede. Stil tilside.

Pisk æggehviderne, husblaspulver og salt stift. Tilsæt resten af sukkeret 2 spsk ad gangen under kraftig piskning. Fold forsigtigt vanilie og mandelessens i. Tilsæt lidt efter lidt mel- og sukkerblandingen ved at folde det forsigtigt i. Bland halvdelen af denne dej over i æggeblommerne.

Hæld lidt af den hvide dej i en sandkageform, så lidt af den gule...Fortsæt til det hele er hældt skiftevis i. Tag nu en kniv og tegn lidt cirkler nede i dejen for at blande det lidt.

Bages i ca. 40 min.

Bland glasuren og hæld det over den afkølede kage.