Kaffekys     Tilbage til oversigt
Dej: Smørcreme:
350 g mel 100 g flødeost
2 tsk bagepulver 75 g flormelis
175 g smør 1 spsk pulverkaffe
125 g sukker
2 æggeblommer Kaffeglasur:
3 tsk stærk kaffe 100 g flormelis
Stærk kaffe
Bland mel og bagepulver og smuldr smørret heri. Tilsæt sukker, æggeblommer og kaffe og ælt dejen hurtigt sammen. Del dejen og rul den ud i pølser med en diameter på størrelse med en 2-krone. Læg rullerne koldt i mindst ½ time eller mere. Skær dejrullerne i skiver af ca. ½ cm tykkelse og bag dem 10-12 min. ved 175°. Lad kagerne blive kolde.

Rør flødeost, flormelis og pulverkaffe sammen til en creme og læg kagerne sammen 2 og 2 med cremen. 

Rør flormelis og stærk kaffe sammen til en glasur og glaser kagerne.

De bagte kager kan opbevares i dåse, hvor halvdelen af dem er glaserede. Når de skal spises lægges de sammen med cremen. Hvis de skal ligge med cremen i bliver de bløde.