Farfars mokkadrømme Tilbage til oversigt
Drømme: Smørcreme:
2 æggehvider 3 dl sukker
2 dråber eddike 1 ¼ dl vand 
1 dl sukker 6 æggeblommer
½ spsk kartoffelmel 375 g smør
1 spsk frysetørret kaffe
Pynt:
100 g mandelflager
Røde cocktailbær
50 g mørk chokolade

Tegn 24 cirkler a 6 cm i diameter på bagepapir. Pisk æggehvider og eddike meget stift. Pisk ¾ dl af sukkeret i lidt ad gangen og fortsæt med at piske til marengsen er blank og stiv. Vend resten af sukkeret blandet med kartoffelmelet i. Kom marengsmassen i en sprøjtepose og sprøjt den ud i cirklerne. Sæt kagerne i en 150° varm ovn i 10 min. Sænk temperaturen til 100°. Lad marengsene stå i ovnen i ca. 1 time, til de føles tørre og slipper papiret.

Til smørcremen koges sukker og vand. Hæld den kogende sukkerlage over æggeblommerne i en fin stråle under piskning. Fortsæt med at piske, til blandingen tykner og er afkølet. Rør smørret i æggeblandingen lidt ad gangen. Pisk til blandingen er let og porøs. Smag til med kaffen. Læg marengsene sammen 2 og 2 med smørcreme imellem. Glat kanten.

Rist mandelflagerne i en ca 200° varm ovn et par minutter. Lad afkøle. Rul siderne af kagerne i de ristede flager. Pynt med resten af cremen i en sprøjtepose, cocktailbær og et stykke chokolade.