Karamelsnitter med chokolade        Små kager   Galleri
Kokosbund:
125 g hvedemel
1 tsk bagepulver
90 g kokosmel
125 g sukker
125 g smør, smeltet
Karamelfyld:
Chokoladeovertræk: 20 g smør
150 g mørk chokolade, hakket 2 spsk lys sirup
20 g palmin 400 g sødet kondenseret mælk
Ovnen forvarmes til 180°. En kageform (18 x 28 x 3 cm) smøres. Bund og 2 sider af formen fores med bagepapir.

Bund: Sigt mel og bagepulver i en skål. Rør kokosmel og sukker i. Rør derefter det smeltede smør i og pres dejen fast i formens bund. Bages i 15-20 min. eller til den er gylden. Pres overfladen jævn med bagsiden af en ske. Afkøle.

Fyld: Kom smør, sirup og kondenseret mælk i en lille gryde. Rør konstant for svag varme i 5-10 min eller til massen er let karamelliseret. Hæld straks fyldet over kagebunden og glat det ud. Bages i 10 min. Tages ud og afkøles til den er fast.

Overtræk: Kom chokolade og palmin i en ildfast skål. Fyld en gryde halvt med vand og bring det i kog. Tag gryden fra varmen og anbring skålen over gryden så vandet ikke rører skålen. Rør til chokolade og palmin er smeltet og glat. Smør det over karamelfyldet med en paletkniv af metal. Sættes i køleskab til chokoladen er fast. Tag kagen ud af formen og skær den i snitter med en varm tør kniv.

 

Fundet i "Klassiske opskrifter med chokolade"