Genovatærte

Tilbage

Kage: Fyld:
100 g smør 6 cl cognac
8 æg ¾ l. piskefløde
5 dl flormelis 1 dl flormelis
2½ dl mel 3 spsk malet kaffe
Pynt:
12 chokolademokkabønner
fløderosetter

Smelt smørret og lad det køle lidt. Pisk æg og flormelis sammen over vandbad, til massen er tyk og luftig. Tag skålen fra varmen og pisk massen til den er kold. Vend melet i og derefter smørret. Smør en springform og drys den med lidt mel. Fyld dejen i og bag tærten ca. 50 min. ved 170°.

Tag tærten ud af formen og afkøl den på bageristen. Flæk den så der bliver 2 tærtebunde. Dryp dem med cognac. Pisk fløden næsten stiv. Drys flormelis og kaffe i og pisk derefter fløden helt stiv. Fordel 1/3 af flødeskummet på den ene tærtebund. Læg den anden bund over og smør overfladen og siderne med endnu en tredjedel. Fyld resten i en sprøjtepose og pynt tærten med det, evt også med fløderosetter og mokkabønner.