Skovbærtærte Tilbage
Mørdej: Fyld:
150 g mel 100 g blåbær
100 g smør 100 g brombær
2 spsk sukker 100 g hindbær/jordbær
1 æggeblomme (eller 300 g frosne skovbær)
Creme: Pynt:
3 dl piskefløde 150 g æblegele
1 dl cremefraiche 38%
2 spsk flormelis
1 tsk vanilie
Smuldr smørret og sukkeret i melet. Saml dejen med æggeblommen. Lad dejen hvile i køleskab ca. 30 min. Udrul den og beklæd en tærteform hermed. Bag tærten ved 200° i ca, 20 min. til den er sprød.
Pisk fløden til skum og rør de øvrige ingredienser til cremen i. Fordel cremen i tærtebunden, og fordel bærrene over.
Smelt geléen i en lille gryde og hæld den over. Lad geléen stivne og server tærten.

 

Fundet på "Lissis bageopskrifter"